Popis: vytrvalá bylina s vřetenovitým, mléčnatým kořenem a vícehlavým oddenkem. Má podlouhle kopinaté, hrubě kracovité listy, víceméně oděné. Ze středu listové růžice vyrůstají lysé, duté stvoly, zakončené žlutým úborem. Úbor má asi 200 jazykovitých, obojakých květů, hustě směstnaných na květním lůžku. Plody jsou nažky s chmýrem, sestavené při dozrání v kouli. Rostlina je prostoupena ve všech částech mléčnicemi a při utržení roní bílou, hořkou šťávu. Kvete od jara do podzimu.

 Tradiční užití (kořen): příznivě ovlivňuje metabolismus, podporuje a zlepšuje trávení a chuť k jídlu.

 Užívané části: kořen, list, nať

  • Záněty močových cest
  • Záněty jater
  • Ledvinové kameny
  • Nemoci žlučníku
  • Žloutenka
  • Horečnatý střevní zánět
  • Zácpa
  • Zánět žaludeční sliznice
  • Močopudný a protihlístový prostředek

Tinktura

Dávkování tinktury (kořen): obvyklá doporučená dávka tinktury 2 x 10 kapek denně.

Jednodruhová tinktura z čerstvého kořene divoce rostoucí pampelišky v oblasti Podkomorských lesů. 100% přírodní báze bez chemie, konzervantů a dochucovadel. Baleno ve skleněné hygienické lékovce s kapátkem pro snadné a přesné dávkování.
  

TIP: tinkturu lze nakapat do sklenice s vodou, případně čajem. Pro osoby nesnášející alkohol nebo nemohoucí alkohol, lze tinkturu nakapat do sklenice s horkou vodou, nechat odstát a poté vypít. Alkohol se z větší míry vypaří.

KOUPIT TINKTURU